Je bekijkt nu 6ASO naar het Justitiepaleis

6ASO naar het Justitiepaleis

6ASO bezoekt JustitiepaleisEen bezoek aan het justitiepaleis in Gent is niet voor iedereen weggelegd. Eerst kregen de leerlingen van 6 aso de inleiding tot het Romeins recht en onze justitie in de lessen Latijn en cultuur­wetenschappen, daarna volgde de realiteit. Met een advocaat trokken ze van rechts­zaal naar rechts­zaal en werden ze ingewijd in de straffen van politie­rechtbank, correc­tionele rechtbank. Ze woonden zelfs een heuse assisenzaak bij!

In de namiddag speelden ze zelf rechter en advocaat in een zaak tussen twee eige­naressen van katten. Zoë en Ian ontpopten zich tot rechters terwijl de andere leer­lingen de taak van beklaagde, be­schuldigde, getuige of des­kundige of advocaat op zich namen.

Een leerrijke ervaring!