Mechanica

In de richting Basismechanica leer je werken met de meest voorkomende vormgevingsmachines zoals een freesmachine, een draaibank, … Degelijk vakwerk vereist een juiste instelling en afstelling van de gebruikte machines. Maatwerk veronderstelt dat je correct leert meten en gegevens interpreteren.

Bovendien leer je verschillende lastechnieken. Deze vaardigheden zijn op de huidige arbeidsmarkt voor een goede metaalbewerker onmisbaar.

De helft van de opleiding bestaat uit praktijk. Je krijgt ook technische vakken die de praktijk ondersteunen.

De aanwezige algemene vakken zijn nodig om later goed te kunnen functioneren in de werkomgeving en in de samenleving.

Je profiel

Wij bieden je

Aandachtspunten

Aanschaf van werkmateriaal (schuifmaat,…) en persoonlijke bescherming (veiligheidsbril, oorbeschermers, werkpak, werkschoenen) is noodzakelijk.

*Binnen artistieke vormgeving krijgen het cultureel bewustzijn en culturele expressie vorm.

**Binnen het vak mens en samenleving wordt gewerkt enerzijds rond de economische en financiële competenties en anderzijds aan burgerschapscompetenties.

***In het 3de jaar volgen alle leerlingen het 1ste of het 2de semester de module informatica in plaats van de interessemodule. Zo kunnen onze jongeren de digitale competenties (o.m. tekstverwerking, presentaties maken, werken met data, excel) aangeleerd en geëvalueerd krijgen om toe te passen binnen de andere vakken en in het dagelijks leven.

 

3ME (21-22)

4ME
(22-23)

BASISVORMING

13

13

Engels

2

2

Godsdienst/NCZ

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

STEM*

2

2

MenS en samenleving**

5

5

SPECIFIEKE  VORMING

19

19

Mechanica-lassen

17

17

Elektriciteit

2

2

 

 

 

TOTAAL/WEEK

32

32

 

Schooljaar 2021-2022