Begeleiding

We zetten heel hard in op de begeleiding van onze leerlingen. We vinden het belangrijk dat iedereen kan zijn wie die is en dat je je oprecht goed voelt op onze school. Hiervoor werken we ook samen het CLB en het ondersteuningsteam Kolibrie

Leerlingenbegeleiding en CLB

Centrum voor Leerlingbegeleiding (CLB) – Deinze-Eeklo
Eikelstraat 42
9900 EEKLO
Tel.: 09 377 36 93

E-mail: deinze.eeklo@go-clb.be
Website: www.clbgoeeklo.be
Online chat:: www.clbchat.be

Verbonden aan de school:
mevr. Karen Camps – psycho-pedagogisch consulent
mevr. Lies Pieters – maatschappelijk werker
mevr. Heidi Engels – verpleegkundige

 

Ondersteuningsteam Kolibrie

Onze scholen werken samen met ondersteuningsteam Kolibrie. Dit ruime multidisciplinaire team kan begeleiding bieden aan alle leerlingen met een (gemotiveerd) verslag (uitzonderingen zijn leerlingen type 3 die geen psychiatrisch verslag hebben), die daarenboven (nog) duidelijke ondersteuningsnoden hebben. Dit in overleg met de ouders, het CLB en de school. Naast begeleiding van de leerling, zullen zij ook het leerkrachtenteam versterken om beter gewapend leerlingen met eenzelfde zorgprofiel te ondersteunen.

In het kader van het M-decreet, op weg naar meer inclusief onderwijs, werkte de overheid een ondersteuningsmodel uit voor leerlingen met nood aan extra ondersteuning in het onderwijs. GON/ION-begeleiding en waarborg vloeien samen in dit nieuwe ondersteuningsmodel. De aard, frequentie en inhoud van de ondersteuning verschillen ten opzichte van de vroegere begeleidingen.

VZW Vriendenkring 

De VZW Vriendenkring is een vereniging die een belangrijke rol speelt op het gebied van sociaal-cultureel werk. Zo helpt de VZW met financiële tussenkomst in studiereizen en uitstappen, hulp bij de organisatie van de opendeurdag enz.