Verzorging – Voeding

Verzorging - Voeding

  • Je bent gemotiveerd en enthousiast.
  • Je hebt een goede gezondheid en een groot uithoudingsvermogen.
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen en je weet van aanpakken.
  • Wij werken voor en met unieke mensen: een grote portie verdraagzaamheid en aanpassingsvermogen zijn noodzakelijke karaktereigenschappen.

Dan is Verzorging-Voeding echt iets voor jou!

  • Je toont belangstelling om ‘huishoudelijke’ zorgsituaties aan te pakken.
  • Je bent bereid de vaardigheid te verwerven om tijdens zorgsituaties probleemoplossend te denken en te handelen.
  • Je bent communicatief, geduldig en sociaalvoelend en je wil die sociale vaardigheden nog meer ontwikkelen.
  • Je kan en wil nog beter leren omgaan met jezelf en anderen.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent gemotiveerd en hebt aandacht voor orde, netheid en stiptheid.
  • Je hebt interesse voor verschillende voedingsstoffen en voor voeding die de gezondheid bevorderd.
  • Je hebt inzicht in basistechnieken, bereidingen en praktische toepassingen (bv. in de keuken).
  • Je bent bereid de vakbegrippen uit de verschillende zorgdomeinen (welzijn, voeding, woon- en leefomgeving) correct te leren gebruiken.
  • Je bent bereid de voorschriften i.v.m. welzijn (veiligheid, gezondheid, hygiëne) steeds toe te passen en rekening te houden met bestaande milieuvoorschriften.
  • Je bezit een gezonde nieuwsgierigheid naar vakinformatie.
  • Je kan eenvoudige informatie ordenen.

Wij bieden je

  • een degelijke opleiding in de verschillende facetten van het vakgebied, gaande van koken (ook speciale diëten) en poetsen tot eenvoudige verzorging;
  • het aanleren van veilig, hygiënisch en ergonomisch werken;
  • het leren toepassen van sociale vaardigheden;
  • het leren kiezen, kopen, gebruiken en verbruiken als consument voor/van verantwoorde verbruiksproducten;
  • het leren organiseren en verantwoord uitvoeren van elementaire zorgtechnieken, rekening houdend met de gebruikte grondstoffen en hun afwerking;
  • de kans basistechnieken i.v.m. voedselbehandeling aan te leren en toe te passen;
  • het leren herkennen en op hun waarde beoordelen van gebruiken en gewoonten m.b.t. het welzijn, de woon- en leefomgeving binnen de eigen cultuur;
  • het leren plannen en organiseren van je werkzaamheden.

Aandachtspunten

Aanschaf van persoonlijke bescherming (werkschort, werkschoenen) is noodzakelijk.
Ingrediënten voor de kooklessen.

 3de jaar4de jaar
Godsdienst / NC zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
Frans22
Project algemene vakken (PAV)*5/65/6
Muzikale opvoeding11
Plastische opvoeding22
Praktijk huishoudkunde / gezinstechnieken55
Praktijk huishoudkunde / voeding66
Theorie huishoudkunde / gezinstechnieken66
Theorie huishoudkunde/voeding22
Interessemodule* (voetbal)22
TOTAAL  LESUREN  PER  WEEK34/35*34/35*

* De interessemodule is vrijblijvend te kiezen. In het geval je voor voetbal kiest, heb je 35 uren les/week

Schooljaar 2019 – 2020

Sluit Menu