Waarom Erasmus+ Stage?

GO! atheneum Zelzate startte in 2015 met het uitwerken van Erasmus+-projecten en bouwt nu nog altijd verder aan internationalisering. Momenteel bieden wij drie verschillende mobiliteitsprogramma’s aan, soms in samenwerking met onze partnerscholen GO! Atheneum Eeklo en GO! Atheneum Courtmanslaan Maldegem.

1) 3de graad TSO/BSO – Tweeweekse stages in Aubenas, Schwarzenbek en Cesenatico voor de richtingen boekhouden-informatica, gezond­heids- en welzijns­wetenschappen, voeding-­verzorging, elektrische installatie­technieken, hout­bewerking en werktuig­machines.

2) 3de graad ASO – Buur­klassen­project met de middel­bare scholen Lycée Polyvalent Jules Froment en Lycée Marcel Gimond. Een uit­wisseling met als voertalen Frans en Engels

3) Leerkrachten – Jobshadowing en train-the-trainer project voor onze leerkrachten in Aubenas en Cesenatico.

Met onze buitenlandse stages en projecten willen we werken aan competenties en vaardigheden die in een klascontext maar moeilijk kunnen bereikt worden:

Zelfredzaamheid: je mannetje leren staan binnen een uitdagende context.

Zelforiëntering: een beter zicht krijgen op eigen vaardigheden en competenties om zich zo beter te oriënteren op toekomstige beroeps- en studiekeuzes.

Europees burgerschap: grenzen verbreden en wegwerken van de ‘kerktorenmentaliteit’.

Ondernemen: oog op ondernemerschap in een Europese context door mee te werken in een buitenlands bedrijf.

Taalvaardigheid: het trainen van vreemde talen in een reële context en het ontwikkelen van spreekdurf in een maatschappij waar talenkennis steeds belangrijker wordt.

Wie graag onze projecten en de ervaringen van de deelnemers volgt kan dat via de Facebookpagina van onze school of de Erasmuspagina en Instagram erasmus_kaz

“Deze school zet alle middelen in om de leerlingen én de leerkrachten weg te halen van de kerktoren. En om hen bewust te maken van het Europese burgerschap, via stage, uitwisseling of jobshadowing. Elk schooljaar zetten ze tal van projecten op die de internationalisering aanwakkeren.” 

Bron: Vleva (https://www.vleva.eu/nl/de-ster-van-europa)

Voeg je header hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tallin

Onze erasmus leerkrachten hebben een bezoek gebracht aan de mooie stad Tallinn. Daar bezochten ze enkele scholen om het onderwijs in Estland beter te leren kennen.

Lees hier verder voor hun volledig avontuur! 


Ondanks dat corona ons allemaal in eigen land houdt, richt GO! Atheneum Zelzate toch zijn blik al op de toekomst wat betreft zijn Erasmus-projecten. In een schrijfsessie tijdens de Erasmusdays werd een toekomstplan uitgewerkt voor de komende 5 jaar. Wordt vervolgd…Ook dit jaar gaan 27 leerlingen uit de richtingen 6 boekhouden-informatica, informaticabeheer, welzijnszorg, koeltechnische installaties en metaalbewerking op buitenlandse stage in de verbroederingsgemeenten Aubenas, Cesenatico en Schwarzenbek. Omdat het leerlingen zijn uit verschillende scholen die hetzelfde avontuur aangaan, werd op dinsdag 21 januari 2020 een teambuilding georganiseerd.


6 boekhouden-informatica op stage in Londen!

2016-2018

Klasuitwisseling met de 5de jaars van Aubenas en Zelzate

2018-2019

21ste eeuwse vaardigheden internationalisering structureel verankeren in het schoolbeleid

2018-2019

6 boekhouden-informatica op stage in onze verbroederingsgemeenten Aubenas (FR), Cesenatico (IT) en Newbury (EN)!

2018-2020

Leerkrachten op jobshadowing naar onze verbroederingsgemeente Aubenas!

2018-2020

De welzijnszorg sector op stage in onze verbroederingsgemeenten Aubenas (FR), Cesenatico (IT) en Newbury (EN).

2019-2021

5 leerkrachten gaan lesgeven in de lycea van Aubenas.

2019-2021

2 leerkrachten gaan op jobshadowing naar Italië.

2019-2021

Klasuitwisseling met de 5de jaars Economie van Aubenas en het GO! Zelzate, Maldegem en Eeklo.

2019-2020

Klasuitwisseling met de 5de jaars van Aubenas en het GO! Zelzate.

2019-2020

Epos