Campus Zelzate een HARTveilige schoolomgeving

Campus Zelzate krijgt er binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij! Dit dankzij een samenwerking met Heartsaver VZW die via fundraising hiervoor de nodige middelen verkrijgt. Het AED-toestel zal geplaatst worden in de Leegstraat, ter hoogte van de ingang van onze basisschool.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Iedereen mag en kan een AED-toestel gebruiken. Het toestel geeft gesproken instructies, het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen.

De vzw Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek. De vzw wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren.

Het AED-toestel zal in geval van nood 24/7 beschikbaar zijn voor iedereen.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig, vermits de HARTstarter binnen de twee minuten wandelen van onze school bereikbaar zal zijn.

 

Campus Zelzate stapt graag mee in dit levensbelangrijk project.