Je bekijkt nu Uitstap 6ASO-6TSO Antwerpen

Uitstap 6ASO-6TSO Antwerpen

Omdat lessen Nederlands en geschiedenis niet altijd op de schoolbanken moeten gevolgd worden, trokken 6ASO en 6TSO naar Antwerpen. ’s Ochtends gingen ze naar de musical November 89 van The Singing Factory, een heel beklijvend stuk over hoe de Berlijnse muur het leven van gezinnen en jongeren beïnvloedde. De zang- en acteertalenten werden door onze leerlingen gesmaakt en de Berlijnse bollen tijdens de pauze werden grappig bevonden.

Na de middag splitsten de groepen zich op. 6ASO mocht nadenken over een toekomst aan de Universiteit van Antwerpen. Daar kregen ze twee workshops die hen informeerden over het leven en leren als student. De thema’s Hogeschool of unief?, Hoe kies ik goed?, Verhoog je slaagkansen in 3 stappen kwamen aan bod en er volgde ook een rondleiding.

Een eindje verderop spendeerde 6TSO de middag in Het Letterenhuis, het museum/archief dat de geschiedenis van onze Vlaamse schrijvers herbergt. In de workshop Inspiratie Overal! ontdekten onze leerlingen waar schrijvers hun inspiratie halen. Daarna mochten ze zelf aan de slag en creëerden aan de hand van hun eigen inspiratieboekje een kunstwerk of gedicht. Toen ze mevr. Heesakkers eindelijk losgerukt kregen uit de Paul van Ostaijen-hoek in het museum, stapten ze moe maar tevreden terug de trein op.

Dankuzeer!