Koninklijk Atheneum Zelzate
BETROKKENHEID - LEERPLEZIER - INNOVATIEF ONDERWIJS
Ons studieaanbod Schrijf je in

Openingsuren

Maandag    7.45 u - 17.00 u.
Dinsdag      7.45 u - 17.00 u.
Woensdag  7.45 u - 12.00 u
Donderdag 7.45 u - 17.00 u.
Vrijdag        7.45 u - 17.00 u.

E-mail  ka@go-zelzate.be
Telefoon 09 345 59 10
Adres Onteigeningsstraat 41b 9060 Zelzate

Wordle

Jaarkalender

Jaarkalender

Laatste nieuws

Vlnr Thomas Colman, Duncan De Vilder, Florian Hellinck, Seppe Dornon, Arun Deleersnyder Deze enthousiaste studenten…

Atheneum blijft inzetten op taalvaardigheid met de hulp Erasmus

Bron: Nieuwsblad.be ZELZATE – Het Atheneum van het GO! Gemeenschapsonderwijs behaalde deze maand brons in de…

GO! Atheneum beloont met ‘bronzen Ster van Europa’ voor Erasmus-projecten

Bron: hln.be Het GO! Atheneum Zelzate werd beloond met de ‘Bronzen Ster van Europa’ voor…

Voetbalclash

Op het voetbalveld van FC Grensboys namen Teachers United en de leerlingen van het 6de…

4VV pannenkoekenbak met kleuters

De leerlingen van 4VV organiseerden een pannenkoekenbak voor de 2de en de 3de kleuterklas van…

Sportdag

24 mei werd een zonovergoten dag: ideaal dus voor onze jaarlijkse sportdag!

Uitstapje SMAK

Het SMAK (Museum voor Actuele Kunst) in Gent bestaat 20 jaar en dat alleen al…

Proficiat, Jane!!

Jane Derycke, leerlinge uit 5WW, werd Belgisch Kampioen in de Kajak Marathon: maar liefst 18…

Wake up, Shake up!

Met het project “Wake up, Shake up, Start up!” trok men naar jongeren van de…

SOWO-Olympiade

Leerlingen van de derde graad maken een onderzoekscompetentie voor één van hun hoofdvakken. Dat deed…

Internationalisering

Volg ons

Tentoonstelling WO1

In de kijker

Opendeurdag Campus Zelzate


KAZ Erasmus project in het VRT journaal


Warmste week actie

Een bedanking van de Seidemann-school in Gambia, waarbij de kinderen onze school, onze leerlingen en onze leerkrachten bedanken voor de sponsoring! De opbrengst van onze 24 uur durende lessenmarathon gaat naar hen!


Middelbaar Onderwijs GO! Zelzate heeft al Erasmus-studenten

Bron: Nieuwsblad.be

ZELZATE - In Brussel is vandaag de uitbreiding van het Erasmus-project goedgekeurd. Niet enkel universiteiten of hogescholen nemen deel aan dit project, bij de Middenschool en het Atheneum van Zelzate is dit al een tijdje in de loopbaan van de leerlingen geïntegreerd.

Het uitwisselingsprogramma Erasmus, dat sinds 1987 bestaat, wordt uitgebreid. Door de goedkeuring van de Europese ministers voor onderwijs krijgen meer jongeren en leraren de kans om een tijdje in het buitenland te studeren of een stage te volgen.

Momenteel hebben de Middenschool en het Atheneum van het GO! Zelzate twee Erasmusprojecten lopen. Zes leerkrachten waren, met de hulp van het jumelagecomité, op job shadowing in het Franse Aubenas. Ze logeerden er bij hun collega’s thuis en woonden er diverse lessen bij in verschillende disciplines. In het komende voorjaar gaan leerlingen van het KAZ voor twee weken op stage naar datzelfde Aubenas. Zij zullen niet alleen bijgestaan worden door de eigen leerkrachten maar ook door de leerkrachten van de verschillende Lycéa in Frankrijk. ‘Uiteraard is het de bedoeling dat het verhaal ook omgekeerd wordt, dat wij voor Franse studenten stageplaatsen in België gaan zoeken’, zegt Filip Bisschop van de school..

’De reden waarom we dit doen is simpel', aldus nog Bisschop, 'uitwisselingsprogramma's verruimen de blik op de wereld. Via Erasmus verwerven studenten ook een grotere zelfstandigheid en rijpheid. Wie op buitenlandse stage is geweest, heeft daarom ook vaak een streepje voor bij werkgevers.’

Voor Vlaanderen mikt Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits op dertigduizend deelnemers per jaar wat een verdrievoudiging van het huidig aantal betekent. Sociaal kwetsbaardere jongeren zouden een hogere beurs kunnen krijgen om hen ook in het buitenland te laten studeren. Als alles goedgekeurd wordt gaat de nieuwe regeling in vanaf 1 januari 2021.

Door Koen Van Waesberghe

Campus GO! Zelzate op Erasmus+ job shadowing bij de verbroederingsgemeente Aubenas

Het aantal Erasmus-studenten was nog nooit zo hoog! Dus mochten het Koninklijk Atheneum en de Middenschool van Zelzate niet achterblijven. Met de hulp van het jumelagecomité van de steden Zelzate en Aubenas, ging een delegatie van zes leerkrachten op job shadowing in twee Lycéa van de stad Aubenas. Om de Franse lesgeverscultuur volledig op te snuiven, logeerden de Zelzaatse leerkrachten bij hun Franse collega’s thuis.

Lycée Astier en Jules Froment ontvingen de leerkrachten gedurende één week met open armen. Ze woonden er diverse lessen bij in verschillende disciplines (elektriciteit, wiskunde, Spaans, Engels, geschiedenis, aardrijkskunde...).

Uiteraard stop hier het verhaal niet. In februari van dit schooljaar komen er nog twee leerkrachten van Lycée Astier naar Zelzate voor een job shadowing van één week. Daarna gaan leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Zelzate voor twee weken op stage naar Aubenas. Zij zullen niet alleen bijgestaan worden door onze leerkrachten maar ook de leerkrachten van de verschillende Lycéa in Frankrijk. Uiteraard is het de bedoeling dat het verhaal ook omgekeerd wordt, d.w.z. dat wij voor Franse studenten stageplaatsen in België gaan zoeken.

#erasmusplus #europeesdenken


2de EUROPEES PROJECT KA ZELZATE EN CONSORTIUMPARTNERS OFFICIEEL VAN START

Het Koninklijk Atheneum van Maldegem, Eeklo en Zelzate sluiten dit schooljaar hun tweejarig Erasmus+-project ‘London Calling: Let’s Get Bizzy’ af. Hierbij liepen 20 leerlingen twee schooljaren twee weken stage in de Britse hoofdstad, Londen. K   A Zelzate en de burgemeester van Zelzate, Frank Bruggeman, zaten ondertussen niet stil en zorgden voor een vervolgverhaal. Ze haalden een Erasmusbeurs binnen voor stages en jobshadowing in de verbroederingsgemeenten Aubenas (Frankrijk), Cesenatico (Italië) en Newbury (Engeland). Al deze dossiers zijn in consortium met KA Eeklo, KA Maldegem en De Handelsschool van Aalst.

In augustus 2017 zaten Filip Bisschop en Nina Heesakkers, leerkrachten van het KA Zelzate en coördinatoren internationalisering, rond de tafel met burgemeester Frank Bruggeman en de burgemeesters van de verbroederingsgemeenten van Zelzate. Het doel was de start van een nieuw Erasmus+-project, waarin leerlingen op een tweeweekse stage gaan naar Aubenas en Cesenatico. Aanvullend dienden ze een aanvraag in om leerkrachten uit Zelzate en Aubenas aan jobshadowing te laten doen in elkaars scholen.

Ondertussen vernamen wij met veel plezier dat Erasmus beide projecten zal financieren, d.w.z. dat onze leerlingen en leerkrachten in het voorjaar 2019 en in het voorjaar 2020 op buitenlandse stage kunnen gaan.


In memoriam Roger Vanden Eynde en Lucien Renier

Wij betreuren het heengaan in de loop van de maand juli van twee persoonlijkheden die een heel belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Gemeenschapsonderwijs en het vroegere Rijksonderwijs van Zelzate.

De Heer Roger Vanden Eynde is vele jaren directeur geweest van het Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs (RITO), dat later Koninklijk Technisch Instituut (KTA) werd. Geboren op 11 december 1922 in Gent, werd hij na zijn studies leraar aan de Stedelijke Jongensvakschool in Gent. Op 1 september 1957 werd hij als directeur aangesteld in het pas opgerichte Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs (RTI). Het RTI groeide uit de preindustriële afdeling van de Rijksmiddelbare School. Na moeilijke beginjaren, vooral door het gebrek aan goede lokalen, zag directeur Vanden Eynde zijn school gestaag groeien, o.a. door de oprichting van een internaat (1 september 1962) en van de Hogere Rijksleergangen en vooral toen prachtige nieuwe gebouwen met een goed uitgerust werkhuis in 1965 in dienst werden genomen. De heer Vanden Eynde was nauw betrokken bij de invoering van het Vernieuwd Secundair Onderwijs in 1971 en kon in 1975, bij de oprichting van de Middenschool, terugkijken op een voortdurende groei van het leerlingenaantal, van 137 in 1957 tot 300 in het schooljaar 1974/75. Directeur Vanden Eynde ging met pensioen in 1983.

Ook de heer Lucien Renier was nauw betrokken bij het ontstaan en de bloei van het technisch Rijksonderwijs in Zelzate. Geboren en getogen in Zelzate (°17-10-1924) werd hij na zijn studies aangesteld in 1947 als jonge leraar technische vakken aan de pre-industriële afdeling van de RMS Zelzate en met ingang van 1 september 1957 aan het RITO Zelzate. Toen de boekenclub – die een zeer grote rol zou gaan spelen in het schoolleven - werd opgericht, werd de heer Renier meteen voorzitter. Hij ging in 1984 met pensioen maar bleef nauw verbonden met de GO!-campus. Zowel zijn kinderen als kleinkinderen volgden les op de campus. Zo kwamen drie generaties samen op de diverse proclamaties.

 

 

Schoolrestaurant

Soep

Dagsoep

Belegde broodjes

Kaas
Hesp
Smos
Kip 
Kip met ananas
Tonijnsalade
Vegetarisch
(Met groentjes, ei en saus)

Gemengde salades

Salade Caesar (met kip)
Salade Hawaiienne (met kip en ananas)
Salade Niçoise (met tonijn)
Salade met ham en kaas
Salade vegetarisch

Koude schotel

Hesp met asperges (hamrolletje)
Eitje met groendemacedoine,
Opgevulde perzik met tonijn

Dessert

Fruit,
Yoghurt,
vanillevla,
Chocoladevla,
...

Prijzen

Soep  € 0,50 | hoofdmenu € 3,00 | Soep + hoofdmenu + Dessert € 4,00 
Gelieve voor 9u00 te reserveren op het secretariaat! 

Allergietabel: zie informatie in het schoolrestaurant.

» Heb je zelf je lunchpakket mee?

Je kunt je lunchpakket van thuis in de voorziene ruimte van de school opeten, de zgn. overdekte. .

Drank bij de warme maaltijd wordt op school aangekocht, maar er is wel gratis water is ter beschikking. Tijdens de pauzes is er een ‘gezonde’ drankautomaat voorzien in de overdekte.

Je krijgt van de school geen toestemming om te verblijven in een restaurant, een bistro of aanverwante gelegenheid. Je krijgt enkel de toestemming om naar huis, bij je groot­ouders of op een ander vast adres  te gaan eten (geen horecazaak en vooraf opgegeven aan de school).

» Verbergen