Koninklijk Atheneum Zelzate
Creatief met je talent
Ons studieaanbod Schrijf je in

Openingsuren

Maandag    7.45 u - 17.00 u.
Dinsdag      7.45 u - 17.00 u.
Woensdag  7.45 u - 12.00 u
Donderdag 7.45 u - 17.00 u.
Vrijdag        7.45 u - 17.00 u.

E-mail  ka@go-zelzate.be
Telefoon 09 345 59 10
Adres Onteigeningsstraat 41b 9060 Zelzate

Wordle

Jaarkalender

Jaarkalender

Laatste nieuws

Design Museum Gent

Op 23/10/2018 zijn de leerlingen van 4 hout in de ochtend op uitstap geweest naar...

Uitstap naar Bulskampveld

Van keukenkastje naar kwetsbaar ecosysteem. Niet alleen de leerlingen krijgen regelmatig een cijfer, ook het...

Bezoek Zonneberg

De leerlingen van 3VV en 3H brachten een bezoek aan de Zonneberg in Zelzate. Een...

Projectweek Elektrische installaties

In de week voor de herfstvakantie hebben de leerlingen van 5EI de elektrische installatie van...

Volvo Cars Gent

Al een aantal jaren werken wij samen met Volvo Cars voor opleiding (robotica) en als...

Werfbezoek

Werfbezoek bij een werf van Timo D'hoore, Gip jurylid en zelfstandig schrijnwerker die zich specialiseert...

3BM naar Welda

Welda organiseerde deze week zijn jaarlijkse opendeurdagen. Een ideaal moment voor een bezoekje met 3BM.

Werken op hoogte

Dinsdag 16/10/2018 namen de leerlingen van 4H en 4EL deel aan een basis opleiding veilig...

Bezoek waterzuiveringsinstallatie

Nadat de leerlingen van STW een poging gedaan hadden om water uit de vijver te...

Erasmusdays 2018

Voor de 30ste verjaardag van Erasmus+ organiseerde het Franse Nationaal Agentschap in oktober 2017 de #Erasmusdays....

In de kijker

24 uur lesmarathon 3de graad ASO

Vorig jaar organiseerden de leerlingen 3de graad voor het eerst een 24 uur lesmarathon in het kader van de warmste week, ten voordele van de Seidemann school in Gambia (SAFI VZW)

Ook dit jaar zijn de leerlingen van de partij. Op 14/11-15/11 zullen onze leerlingen 24 uur lang les volgen. Ze zullen workshops kunnen volgen, en er zijn ook tal van gastsprekers uitgenodigd. Het belooft alvast weer een leuke en spannende editie te worden.

Wie onze leerlingen wil sponsoren, kan dit door een bijdrage te storten op rekeningnummer BE71 8508 1006 3869


2de EUROPEES PROJECT KA ZELZATE EN CONSORTIUMPARTNERS OFFICIEEL VAN START

Het Koninklijk Atheneum van Maldegem, Eeklo en Zelzate sluiten dit schooljaar hun tweejarig Erasmus+-project ‘London Calling: Let’s Get Bizzy’ af. Hierbij liepen 20 leerlingen twee schooljaren twee weken stage in de Britse hoofdstad, Londen. K   A Zelzate en de burgemeester van Zelzate, Frank Bruggeman, zaten ondertussen niet stil en zorgden voor een vervolgverhaal. Ze haalden een Erasmusbeurs binnen voor stages en jobshadowing in de verbroederingsgemeenten Aubenas (Frankrijk), Cesenatico (Italië) en Newbury (Engeland). Al deze dossiers zijn in consortium met KA Eeklo, KA Maldegem en De Handelsschool van Aalst.

In augustus 2017 zaten Filip Bisschop en Nina Heesakkers, leerkrachten van het KA Zelzate en coördinatoren internationalisering, rond de tafel met burgemeester Frank Bruggeman en de burgemeesters van de verbroederingsgemeenten van Zelzate. Het doel was de start van een nieuw Erasmus+-project, waarin leerlingen op een tweeweekse stage gaan naar Aubenas en Cesenatico. Aanvullend dienden ze een aanvraag in om leerkrachten uit Zelzate en Aubenas aan jobshadowing te laten doen in elkaars scholen.

 

Ondertussen vernamen wij met veel plezier dat Erasmus beide projecten zal financieren, d.w.z. dat onze leerlingen en leerkrachten in het voorjaar 2019 en in het voorjaar 2020 op buitenlandse stage kunnen gaan.

 


In memoriam Roger Vanden Eynde en Lucien Renier

Wij betreuren het heengaan in de loop van de maand juli van twee persoonlijkheden die een heel belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Gemeenschapsonderwijs en het vroegere Rijksonderwijs van Zelzate.

De Heer Roger Vanden Eynde is vele jaren directeur geweest van het Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs (RITO), dat later Koninklijk Technisch Instituut (KTA) werd. Geboren op 11 december 1922 in Gent, werd hij na zijn studies leraar aan de Stedelijke Jongensvakschool in Gent. Op 1 september 1957 werd hij als directeur aangesteld in het pas opgerichte Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs (RTI). Het RTI groeide uit de preindustriële afdeling van de Rijksmiddelbare School. Na moeilijke beginjaren, vooral door het gebrek aan goede lokalen, zag directeur Vanden Eynde zijn school gestaag groeien, o.a. door de oprichting van een internaat (1 september 1962) en van de Hogere Rijksleergangen en vooral toen prachtige nieuwe gebouwen met een goed uitgerust werkhuis in 1965 in dienst werden genomen. De heer Vanden Eynde was nauw betrokken bij de invoering van het Vernieuwd Secundair Onderwijs in 1971 en kon in 1975, bij de oprichting van de Middenschool, terugkijken op een voortdurende groei van het leerlingenaantal, van 137 in 1957 tot 300 in het schooljaar 1974/75. Directeur Vanden Eynde ging met pensioen in 1983.

Ook de heer Lucien Renier was nauw betrokken bij het ontstaan en de bloei van het technisch Rijksonderwijs in Zelzate. Geboren en getogen in Zelzate (°17-10-1924) werd hij na zijn studies aangesteld in 1947 als jonge leraar technische vakken aan de pre-industriële afdeling van de RMS Zelzate en met ingang van 1 september 1957 aan het RITO Zelzate. Toen de boekenclub – die een zeer grote rol zou gaan spelen in het schoolleven - werd opgericht, werd de heer Renier meteen voorzitter. Hij ging in 1984 met pensioen maar bleef nauw verbonden met de GO!-campus. Zowel zijn kinderen als kleinkinderen volgden les op de campus. Zo kwamen drie generaties samen op de diverse proclamaties.


Persconferentie

Europese projecten Erasmus+ in het Koninklijk Atheneum Zelzate in samenwerking met verbroederingsgemeenten van Zelzate.

Maandag 11 juni 2018, 20u00 in 't Klooster.

Welkom!


 

Lezing door Meester Jef Vermassen, de Cicero van de XXIs

te eeuw

De Cicero van de XXIste eeuw, meester Jef Vermassen, kwam op onze school de allereerste lezing over zijn nieuwe boek geven. Een memorabel moment!

Onze leerkracht Latijn, mevrouw Lut Meganck, leidde de lezing in met een prachtige vergelijking tussen Marcus Tullius Cicero (een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof) en meester Jef Vermassen, de alom bekende Belgische advocaat, strafpleiter en auteur.

Na de boeiende lezing, waarin de meer dan 600 mensen in de zaal een kleine twee uur in stilte aan Vermassens lippen hingen, maakte de advocaat tijd om zijn boeken "Moordenaars en hun motieven" en "Meester, ik heb geen tranen meer" te signeren.

Foto's: Pascal Meyvaert.

 

Erasmus project

Tentoonstelling WO1

Schoolrestaurant

Soep

Dagsoep

Belegde broodjes

Kaas
Hesp
Smos
Kip 
Kip met ananas
Tonijnsalade
Vegetarisch
(Met groentjes, ei en saus)

Gemengde salades

Salade Caesar (met kip)
Salade Hawaiienne (met kip en ananas)
Salade Niçoise (met tonijn)
Salade met ham en kaas
Salade vegetarisch

Koude schotel

Hesp met asperges (hamrolletje)
Eitje met groendemacedoine,
Opgevulde perzik met tonijn

Dessert

Fruit,
Yoghurt,
vanillevla,
Chocoladevla,
...

Prijzen

Soep  € 0,50 | hoofdmenu € 3,00 | Soep + hoofdmenu + Dessert € 4,00 
Gelieve voor 9u00 te reserveren op het secretariaat! 

Allergietabel: zie informatie in het schoolrestaurant.

» Heb je zelf je lunchpakket mee?

Je kunt je lunchpakket van thuis in de voorziene ruimte van de school opeten, de zgn. overdekte. .

Drank bij de warme maaltijd wordt op school aangekocht, maar er is wel gratis water is ter beschikking. Tijdens de pauzes is er een ‘gezonde’ drankautomaat voorzien in de overdekte.

Je krijgt van de school geen toestemming om te verblijven in een restaurant, een bistro of aanverwante gelegenheid. Je krijgt enkel de toestemming om naar huis, bij je groot­ouders of op een ander vast adres  te gaan eten (geen horecazaak en vooraf opgegeven aan de school).

» Verbergen