Je bekijkt nu 5ASO en TSO naar Saeftinghe

5ASO en TSO naar Saeftinghe

Het heeft door Corona wat langer geduurd, maar de leerlingen van 5ASO en 5TSO konden nu eigenlijk naar het verdronken land van Saeftinghe. De weergoden waren ons goed gezind en daarom kon er eerst een wandeling gemaakt worden door het verlaten dorp Doel. Er werd nog even een praatje gemaakt met 89 jarige inwoner van Doel (een van de 21 nog overgebleven). Doel met de kerncentrale die ook bij het bezoek aan het verdronken land de aan de horizon een dominante plaats in nam.

In twee groepen ontdekten de leerlingen met een ervaren gids de slikken en schorren. Met behalve veel informatie over historie en biodiversiteit met name heel veel lol en plezier. Na afloop was er niemand meer schoon, maar reserve kleding was mee zodat iedereen weer schoon mee kon naar Zelzate.