Je bekijkt nu A lawyer for one day!

A lawyer for one day!

Naar jaarlijkse traditie hebben de studenten van 6 ASO samen met mevrouw Fontana en mevrouw Meganck, hun leraressen geschiedenis en Latijn, op maandag 12 maart 2018 een bezoek gebracht aan het Gentse Justitiepaleis en HoGent.

In de voormiddag nam meester Simon ons mee op rondleiding doorheen het Justitiepaleis: het werd een boeiende tocht langs de politierechtbank en de correctionele rechtbank. Wat opviel was dat er heel wat zaken bij verstek voorkomen, d.i. zonder dat de beklaagde of de eiser aanwezig of vertegenwoordigd is. Ook was er het merkwaardig pleidooi van de man die zichzelf verdedigde voor diefstal en heel open over zijn drugsverleden sprak. Ons bezoek werd afgerond op de griffie van de politierechtbank, waar we de moeder van een van onze studenten aan het werk zagen.

In de namiddag hebben we deelgenomen aan de workshop ‘A laywer for one day’,
gebracht door twee lectoren aan HoGent binnen de opleiding Rechtspraktijk. Nu was het de beurt aan onze studenten om, na grondige dossierstudie,  een echte casus na te spelen. Knap om zien hoe overtuigend ze waren in hun rol van advocaat, getuige, eiser of verweerder. De theorie van de voormiddag werd die namiddag mooi omgezet in de praktijk.
Zoals steeds was het een heel geslaagde uitstap.

Mevrouw Meganck en Mevrouw Fontana