Je bekijkt nu GO! Atheneum beloond met ‘bronzen Ster van Europa’ voor Erasmus-projecten

GO! Atheneum beloond met ‘bronzen Ster van Europa’ voor Erasmus-projecten

Bron: hln.be

Het GO! Atheneum Zelzate werd beloond met de ‘Bronzen Ster van Europa’ voor zijn succesvolle Eramus+stages waarbij leerlingen en leerkrachten taalvaardigheid en kennis op kunnen doen in het buitenland. Ook komend schooljaar staan heel wat projecten op stapel.

De verkiezing is een organisatie van Vleva, het Vlaams-Europees verbindingsagentschap dat instaat voor de banden tussen Vlaanderen en Europa. De jury loofde de school uit Zelzate voor de mooie manier waarop ze een nieuwe generatie Europeanen voorbereidt op het professionele leven. “Een mooie erkenning”, klinkt het bij de school. “We zetten al enkele jaren in op Erasmus+stages in het buitenland. Onze leerlingen en leerkrachten trokken al naar Londen, Aubenas, Cesenatico en Newbury”.

Nieuwe uitdagingen

Ook komend schooljaar zijn er nieuwe uitdagingen. Zo trekken de leerlingen uit de richting boekhouden-informatica voor een tweeweekse stage richting Aubenas (Frankrijk), Cesenatico (Italië) en Newbury (Groot-Brittannië). “Door de groeiende interesse en het grote enthousiasme bij de leerlingen werd besloten om ook een projectvoorstel in te dienen voor de zorgrichtingen. Het idee kreeg groen licht van Europa en hierdoor zullen we volgend jaar ook studenten uit de zorg uit kunnen sturen naar de verbroederingsgemeenten van Zelzate. Daarbij gaat opnieuw een delegatie leerkrachten proeven van het Franse onderwijssysteem in Lycée Astier en Lycée Marcel Gimond in Aubenas.”