Je bekijkt nu Workshop Kunststoffen 6WM

Workshop Kunststoffen 6WM

Afgelopen week kregen de leerlingen van 6WM heel wat theoretische kennis mee rond kunststoffen bij Mr. De Neve. Nu weten ze dat kunststoffen in 3 grote groepen onder te verdelen zijn: thermoharders, thermoplasten en elastomeren. Uiteindelijk gingen de leerlingen afgelopen vrijdag op uitstap om zelf de handen uit de mouwen te steken en de opgedane kennis in praktijk om te zetten. Een zalige zomerdag met heerlijke temperaturen, komt daarbij dat het smelten van kunststoffen gebeurt bij een temperatuur van rond de 180 à 220 °C … het was dus heel warm. De leerlingen maakten zelf lepels uit Polypropyleen, plastic zakjes uit Polyetheen, onderleggers voor kookpotten en -pannen uit Fhenol Formaldehyde en maskers uit Polyetheen. Allemaal moeilijke namen met allemaal hun specifieke eigenschappen en toepassing. Een leerrijke en leuke ervaring, de leerlingen gingen dan ook naar huis met heel wat materiaal.