Je bekijkt nu Onthaal derdejaars

Onthaal derdejaars

onthaal 3desDe directie, leerkrachten en medewerkers van het GO! Atheneum te Zelzate van het GO!, onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, zijn al een tijdje in de weer om de start van het nieuwe schooljaar tot in de puntjes voor te bereiden. Een van de belangrijkste eerste momenten is uiteraard de ontvangst van de nieuwe leerlingen.

Het GO! Atheneum Zelzate verwelkomde vandaag, op die befaamde eerste september, maar liefst 105 nieuwe derdejaars op hun eerste schooldag! Elke leerling kreeg bij aankomst op de speelplaats een puzzelstukje. In samenwerking met de nieuwe klasgenoten puzzelde elke leerling zo het gezicht van zijn of haar klastitularis bij elkaar. Met behulp van een tip gingen de nieuw gevormde klassen vervolgens op zoek naar hun klastitularis, die ergens op een belangrijke plaats in het schoolgebouw verstopt zat.

Het doel van de zoektocht was natuurlijk dat alle leerlingen kennismaakten met het schoolgebouw en met hun nieuwe leerkrachten. Daarnaast leerden ze hun (al dan niet nieuwe) klasgenootjes al wat beter kennen. Een leuk extraatje was dat elke klas een mand mee kreeg om onderweg eten en drinken te verzamelen. Elke verstopte klastitularis gaf een klas die langskwam iets lekkers mee: diverse soorten fruit, een pakje wafels, flesjes water, een snijplankje, …  Na de zoektocht konden de leerlingen op die manier samen een verse fruitsalade maken. Met een gezond flesje water en een iets ongezonder pakje koekjes erbij had elke klas zo een lekker tussendoortje tijdens de ochtendspeeltijd!

Na wat informatie en papierwerk bij de klastitularissen konden vanaf het vierde lesuur en na de middagspeeltijd de eerste lessen van start gaan. Veel succes en een heel fijn schooljaar gewenst aan alle nieuwe leerlingen!

Bekijk de foto’s hier