Je bekijkt nu Sneukelen in Gent

Sneukelen in Gent

sneukelenVorig schooljaar wonnen de laatstejaars van het GO! Atheneum van Zelzate een prijs voor hun wandeling over Wereldoorlog I. Dit weekend brachten de leerkrachten en enkele oud-leerlingen naar aanleiding hiervan een geleid bezoek aan Gent.

Op zaterdag 22 augustus verzamelden de ‘toeristen’ op de zonnige Vrijdagmarkt aan het standbeeld van Jacob van Artevelde, waar ze onder leiding van een deskundige gids begonnen aan ‘Sneukelen in stijl’. Met sneukelen is niet alles gezegd! Tijdens de wandeling kregen de wandelaars niet alleen vijfmaal iets lekkers te proeven (fijne vleeswaren, kaas, pralines, zoete lekkernijen en een drankje in het oudste café van Gent), de groep passeerde daarenboven langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent. De praatgrage gids vertelde op een eigenzinnige manier graag iets meer over de Arteveldestad, voornamelijk aan de hand van leuke anekdotes en oude legendes.

De leerkrachten en oud-leerlingen genoten van de prachtige, typerende kleine winkeltjes en hun overheerlijke lekkernijen op een zonovergoten dag. Op deze manier is zeker iedereen klaar om op 1 september een frisse start te nemen!

Bekijk de foto’s hier