Je bekijkt nu EMA GENT Justitiepaleis en Street Art

EMA GENT Justitiepaleis en Street Art

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Activiteiten

Naar jaarlijkse traditie hebben de studenten van 6 ASO (en dit jaar ook van 5 ASO en 6 BI) een bezoek gebracht aan het Gentse Justitiepaleis. 

 

De groep werd rondgeleid door twee advocates, waaronder onze eigen lerares economie, mevrouw Seda Tapmaz. Heel leerrijk en boeiend waren de zittingen van de Politierechtbank en de Rechtbank van Eerste Aanleg. Maar het meest ‘spectaculair’ was wel het bijwonen van het Assisenproces (casus Pardaens). Toen er tijdens het deskundigenverslag foto’s getoond werden met nogal veel bloed op, viel er een jurylid flauw waarop de zitting werd geschorst. 

 

Maar voor ons kwam er zo nog een aangenaam intermezzo: de bekende assisenpleiter, meester Jef Vermassen, maakte immers tijd vrij voor ons en legde heel duidelijk de werking van zo’n assisenproces uit. 

 

De namiddag hebben we doorgebracht in de Gentse dokken, een prachtige locatie waar veel street art te bewonderen viel. 

 

Een mooie afsluiter van een geslaagde dag.