Je bekijkt nu Bezoek vredegerecht Zelzate

Bezoek vredegerecht Zelzate

Recht en justitie, iets wat ver van ons bed lijkt en de meeste mensen denken dan aan het Justitiepaleis van Gent, maar we hebben in Zelzate, aan de Suikerkaai, een eigen gerechtshof, een vredegerecht. De leerlingen van 4 en 5 hw gingen er op donderdag 24 oktober een openbare zitting bijwonen. Vrederechter Eddy Schelfout verwelkomde ons en zorgde ervoor dat tijdens elke zitting een woordje uitleg gegeven werd over de verschillende zaken.

We zagen advocaten, eisende en verwerende partijen passeren. Het merendeel van de zaken ging over het vorderen van facturen en problemen met de huur, al dan niet met huuruitzetting.

Soms ging het er echt aan toe zoals we ook in “de rechtbank” in het televisieprogramma kunnen zien.

Mocht je denken dat dit een saaie wereld is, dat is bijlange niet zo. Een rechter heeft naast de zittingen ook nog vrije tijd en hobby’s. Misschien een beroep voor jou, want ze zijn steeds op zoek naar nieuwe rechters of administratieve krachten bij het gerecht!