Je bekijkt nu Bezoek aan NMBS en StoraEnso

Bezoek aan NMBS en StoraEnso

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Activiteiten
Op 31 mei gingen de leerlingen van de 3de graad mechanica, elektriciteit en industrieel onderhoud op bezoek bij de polyvalente werkplaats van de NMBS in Melle en StoraEnso in Gent. We kregen op een dag meer techniek te zien dan in een volledig schooljaar samen.
In de voormiddag gingen we langs in Melle waar we achter de schermen bij het treinvervoer konden kennismaken met de verschillende locomotieven, motorvoertuigen en rijtuigen. Zelf eens plaats nemen in de bestuurderscabine van een locomotief, hoe maken ze de wielen perfect rond of hoe werkt de stroomvoorziening op zo een trein?
In de namiddag reden we verder naar StoraEnso waar we het verwerkingsproces van oud papierafval tot nieuw papier te zien kregen. Rollen van 100 ton die opgerold worden aan een snelheid van 2000m/min of 120km/h.
Een ding was zeker. Het was een leerrijke dag en vooral heel indrukwekkend waar onze studenten mogelijks later terecht gaan komen.