Uitstap naar Bulskampveld

oktober 22, 2018 tiki

Van keukenkastje naar kwetsbaar ecosysteem.

Niet alleen de leerlingen krijgen regelmatig een cijfer, ook het water in onze sloten en rivieren krijgen van de VMM een rapportcijfer. De Belgische Biotische Index is het rapportcijfer voor waterkwaliteit. De leerlingen van 3STW, 4STW, 5GWW en 6GWW zijn op maandag 22 oktober naar Bulskampveld in Beernem gegaan om daar in een vijver de BBI te bepalen. Dat betekent dat ze allerhande kleine beestjes moesten determineren. Dat viel nog niet mee, want er waren erbij die uit het bakje wilden kruipen of wel heel erg klein waren. Ook werd onderzocht wat de invloed was van verschillende stoffen uit ons keukenkastje op de waterkwaliteit. Zuurstofgehalte, eutrofiƫring en zuurgraad, het kwam allemaal aan bod.