Je bekijkt nu Workshop sketchnoting

Workshop sketchnoting

Sketchnoting, nog nooit van ghoord, hoor ik jullie denken! Voortaan weten de leerlingen van 6 emt-hw-lmt er alles over. Woensdag 24 november waren zij te gast op winterlab 3, een week waarin aan de Artevelde Hogeschool in Gent allerlei workshops voor leerlingen van de derde graad georganiseerd worden. Wat is sketchnoting nu precies? Het  is een noteerstrategie waarbij woord en beeld ingezet worden om de kern uit een luister- of leestekst te halen. Onze leerlingen kregen eerst een korte presentatie over het belang en de kracht van noteren tijdens het leerproces. Daarna was het tijd voor (inter)actie: ze probeerden de techniek zelf uit en reflecteren ondertussen over hun eigen leer- en noteerstrategieën. We leerden dat het instuderen van enkel tekst vaak moeilijk is en dat leerstof soms makkelijker in ons geheugen opgeslaan wordt door gebruik te maken van tekeningen. Met enkele mooie resultaten als gevolg!