Je bekijkt nu Project “Kiespijn” 6 ASO

Project “Kiespijn” 6 ASO

Sinds januari werken de leerlingen van de klas 6 aso van het GO! Atheneum te Zelzate mee aan een project rond “Kiespijn”.  Dit is een artistiek erfgoedtraject geïnitieerd door MUS-E Belgium en Faro in samenwerking met zes erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel. Binnen het thema “kiezen” storten jongeren uit Poperinge, Kortrijk, Bilzen, Zelzate, De Haan en Brussel zich in een artistiek avontuur onder begeleiding van een kunstenaar. Voor onze leerlingen betekent dit concreet dat ze samen met  kunstenares Emilie Lauwers een boek samenstellen over het cultureel erfgoed in Zelzate. De erfgoedcel die ons helpt met dit project is Comeet. Tijdens dit project worden jongeren  uitgedaagd om dieper na te denken over locaties en verhalen uit de streek waar ze wonen of naar school gaan.

Concreet kozen we een aantal locaties binnen Zelzate, werkten we al enkele maquettes uit (o.a. van de “eeuwige” brug die Zelzate in tweeën snijdt), namen we interviews af, brachten we al een bezoek aan de reuzen van de Kattekermis, de controletoren van de brug, de lokale musea en er staat nog heel wat op het programma.

Hun bevindingen en artistieke impressies worden getoond tijdens Erfgoeddag op zondag 22 april in ’t Klooster, Kerkstraat te Zelzate.