Je bekijkt nu Voorbereiding buitenlandse stage met KA Maldegem en KA Eeklo

Voorbereiding buitenlandse stage met KA Maldegem en KA Eeklo

Bron: Nieuwsblad.be

ZELZATE – Vorige donderdag trokken enkele leerlingen van KA Zelzate, KA Maldegem en KA Eeklo, in het kader van de buitenlandse stage naar Londen, op uitstap naar Gent. Zo leerde iedereen elkaar alvast wat kennen.

In het Provinciehuis organiseerde Europahuis Ryckevelde een workshop. Zij zijn specialist in het vatbaar maken van de Europese Unie en Europese actualiteitsthema’s en zetten de leerlingen aan het denken. In de workshop ‘Vluchtelingen in Europa’ ontdekten de leerlingen de vluchtelingencrisis vanuit verschillende perspectieven: wat doet de EU, hoe reageren de lidstaten en wat vinden de leerlingen zelf? Er werd een grote kaart van Europa op de grond gelegd en aan de hand van die kaart ontdekten de leerlingen de verschillende vluchtroutes, hoe de verschillende landen reageren, en hoe het beleid van het ene land het andere kan beïnvloeden.

Na de middag bezochten ze gezamenlijk HO-Gent, campus Schoonmeersen, waar ze eerst een uiteenzetting kregen van hun Erasmusprogramma’s. Daarna werden ze rondgeleid door een oud-leerling van KA Zelzate, Jeroen Goossens, die werkzaam is op de communicatiedienst. De leerlingen bezochten een aantal klaslokalen en restaurants, alsook de bibliotheek.

Na een leuke dag was het tijd om afscheid van elkaar te nemen, maar niet voor lang. Op 22 februari zien de leerlingen elkaar al terug in Zelzate, op de infovergadering over de buitenlandse stage.