Je bekijkt nu Justitiepaleis Gent / HoGent

Justitiepaleis Gent / HoGent

Naar jaarlijkse traditie hebben de studenten van 6 ASO samen met hun leraressen geschiedenis en Latijn, mevrouw Fontana en mevrouw Meganck, een bezoek gebracht aan het Gentse Justitiepaleis en HoGent.

In de voormiddag nam meester Hemelaer ons mee op rondleiding doorheen het Justitiepaleis: het werd een boeiende tocht langs de politierechtbank, de correctionele rechtbank, de bibliotheek, …. Ook had hij veel aandacht voor het architectonisch speciaal karakter van het gebouw. Charmant en grappig tegelijk, zo bracht hij de liefde voor zijn vak als advocaat tot uiting.

In de namiddag hebben we deelgenomen aan de workshop ‘A laywer for one day’, gebracht door Anne Remerie, lector aan HoGent binnen de opleiding Rechtspraktijk. Nu was het de beurt aan onze studenten om, na grondige dossierstudie, een echte casus na te spelen. Knap om zien hoe overtuigend ze waren in hun rol van advocaat, getuige, beklaagde of expert. De theorie van de voormiddag werd die namiddag mooi omgezet in de praktijk. Zoals steeds was het een heel geslaagde uitstap.