Je bekijkt nu Labo en Wetenschappen – STEM

Labo en Wetenschappen – STEM

In deze module wordt de basisvorming fysica (1u) en chemie (1u) uitgebreid met een extra lesuur fysica en een extra lesuur chemie. Hiermee wordt het leerplan van de wetenschappelijke richtingen gevolgd zodat je in de derde graad en vooral in het hoger onderwijs klaar kan zijn voor een zuiver wetenschappelijke opleiding zoals geneeskunde, tandheelkunde, ingenieur, diergeneeskunde e.d.

De lessen laten je kennis maken met het labo, wetenschappelijke experimenten, uitbreiding van de theoretische omkadering, actuele evoluties in de wetenschappen en kneden je tot een kleine ‘professor’.

Deze module wordt gegeven in het 3de jaar én in het 4de jaar. Hier wordt – bij uitzondering – dus niet gewerkt met graadklassen, zodat in het 4de jaar kan verder gebouwd worden op het vorige schooljaar.

Wil je graag verder gaan in het hoger onderwijs in een wetenschappelijke georiënteerde richting, dan volg je zeker in de tweede graad de interessemodule ‘Labo en Wetenschappen – STEM’ en in de derde graad de keuzevak ‘Exacte wetenschap’. Hierbij wordt het leerplan van de wiskunde–wetenschappen gevolgd zodat ook jij klaar kan zijn voor een opleiding geneeskunde, tandheelkunde, ingenieur, diergeneeskunde e.d.