Je bekijkt nu Duitse taal en cultuur

Duitse taal en cultuur

Wanneer je Duits spreekt, kan je in Europa met ongeveer 105 miljoen mensen communiceren. Bedenk hoeveel carrièremogelijkheden je dit geeft. Als je wil reizen zal een beetje kennis van de Duitse taal je een eind op weg helpen. Heel veel wetenschappelijke en technische vakliteratuur die je tegenkomt in het hoger onderwijs is Duitstalig.

Dus droom je ervan om de taal van Sebastian Vettel en Rammstein beter te begrijpen? Krijg je het helemaal warm van het Oktoberfest en het Weltmeisterschaft? Wil je te weten komen wat een boule de Berlin eigenlijk is en hoe Duitsers kerstmis vieren? Kortom, wil je ondergedompeld worden in een Duits taal- en cultuurbad?

Twijfel niet langer, want dan is de module ‘Duitse taal en cultuur’ echt iets voor jou. Door Duits te kiezen, zal er een nieuwe wereld voor je opengaan. Duits is steeds belangrijker geworden op het gebied van internationale economie en geeft je toegang tot een bloeiend land met een brede culturele geschiedenis en een fascinerende actualiteit.

Aan de hand van dialogen, themasites, beeld- en geluidsmateriaal maak je kennis met de Duitse taal. De nadruk ligt op het communicatieve, zodat je op het einde van de module over een basis beschikt om je in reële situaties uit de slag te trekken. Ook het culturele aspect komt aan bod door middel van film en muziek, tekst- en beeldmateriaal.