Je bekijkt nu GWP Athene 2014-2015

GWP Athene 2014-2015

We brengen drie volledige en twee halve dagen door in deze schitterende stad en die proberen we zo gevarieerd en aangenaam mogelijk te vullen.
Spanje heeft zijn tapas, Italië zijn antipasti en Griekenland zijn mezze. Overgewaaid vanuit Turkije kunnen mezzethes als voorgerecht geserveerd worden, maar vaak zijn ze een maaltijd op zich. Een mezzetafel bestaat immers uit lekkere, gevarieerde en gezonde gerechtjes. Ze zijn warm, koud, gekruid of hartig, eenvoudig of geraffineerd, maar de essentie is steeds dezelfde: bij een mezzetafel staat gezellig samenzijn voorop. De mezzethes worden doorgegeven en gedeeld, er wordt ouzo geschonken, gelachen, gediscussieerd en vaak gaat het er luidruchtig aan toe. Op z’n Grieks dus!

Maandag 27 april 2015:

Afspraak in Zelzate, parking Aldi om 03u00.
Bezoek stadhuis, overdekte markt, Kathedraal van Athene (Mitropoli), Agii Eleftherios (Mitropoli) en Plaka.

Dinsdag 28 april 2015:

Dinsdag werd een drukke dag! Er stonden heel wat bezienswaardigheden op de agenda:
Bezoek Universiteit Wetenschappen, Bibliotheek, Agios Dionysios, aflossing van de wacht aan parlementsgebouw, opgravingen Sindagma, Nationaal park + Zappeion, Panathinaiko stadium, Tempel van Zeus, Poort van Hadrien, Museum van Acropolis, Acropolis, Agora en museum de la Stoa d’Attale.

Woensdag 29 april 2015:

Op woensdag hebben we de stad even verlaten en bezochten we het Vouliagmeni meer.

Donderdag 30 april 2015:

Het einde van onze gwp komt nader, dus moeten we nog een aantal bezienswaardigheden meepikken: bezoek Archeologisch museum, Byzantijnse kerk, Benaki museum, Presidentieel paleis + aflossing van de wacht, gevangeniscel van Socrates, Filopapou monument (berg) en theater van Philopappos.

Vrijdag 01 mei 2015:

Aankomst Zaventem om 15u40.

Alweer een geslaagde GWP! Bedankt aan alle 6de jaren voor hun aangenaam gezelschap!

Bekijk alle foto’s hier