Je bekijkt nu Opleiding OCAS

Opleiding OCAS

2016ArcelorOpleidingNet na de start van de kerstvakantie en bij de aanvang van een nieuw jaar werden de leerlingen van de richting 7 Industrieel Onderhoud (7IO) op maandag 4 januari verwacht bij OCAS (OnderzoeksCentrum voor de Aanwending van Staal). Na een korte verwelkoming door de heren Geert Van Brackel en Gerry Quintelier werden de IO’ers onderworpen aan een kleine ingangstest afgenomen door de heer Franky Dobbelaere, extern jurylid voor de eindwerken (GIP) van de studierichting 7IO. Na de test werden de leerlingen Fabio, Jason en Koen een volledige week ondergedompeld in de wondere wereld van BA4, het uitlijnen van assen, pneumatica, wentellagers, hydraulica en het opmeten van diameters voor het uitlijnen van motoren.

Op het einde van de opleidingsweek legden onze leerlingen een eindtest af. De resultaten waren positief, zelfs gezien de moeilijkheidsgraad! Na de test keek 7IO nog naar een introductiefilm over het maken van staal, en na de lunch stond nog een fabrieksbezoek op het goedgevulde programma. De leerlingen konden met hun leerkracht, meneer De Neve, foto’s en filmpjes maken in de verschillende afdelingen. Op het einde van de dag werden ze verrast met een receptie in de VIP-ruimte van Arcelor Mittal, aangeboden door de firma. De leerlingen ontvingen tot slot ook nog een persoonlijk attest.

De opleiding en ondersteuning die onze leerlingen kregen van Arcelor Mittal werd als ontzettend positief ervaren. De leerlingen staken veel nieuwe zaken op en genoten van de sfeer en accommodatie die een groot internationaal bedrijf hen kan bieden. We zijn dan ook bijzonder tevreden over de tijd en moeite die werd geïnvesteerd om onze leerlingen bij een mogelijke toekomstige werkgever op te leiden. Arcelor Mittal, we’ll keep in touch!

Bekijk alle foto’s hier.