Met dit consortiumproject “Fraternization rules!” gaan we met de leerlingen van het 6de jaar boekhouden – informatica en informaticabeheer, van het gemeenschapsonderwijs van Aalst, Eeklo, Maldegem en Zelzate op stage naar onze verbroederingsgemeenten Aubenas (FR), Cesenatico (IT) en Newbury (EN).

Wij kiezen ervoor om nauw samen te werken met deze gemeenten, omdat deze al lange tijd verbroederd zijn met Zelzate en Eeklo, waardoor reeds een vertrouwensband is opgebouwd. Deze is versterkt tijdens onze voorbereidende bezoeken aan Aubenas en Cesenatico gedurende de maand december 2017.

Wij benutten deze banden om in deze steden en in hun regio boeiende, uitdagende en passende stageplekken te zoeken om deze te kunnen aanbieden aan onze leerlingen. Het enthousiasme van betrokken partijen – verbroederingsgemeenten en secundaire scholen daar en ons consortium – voor een nauwe samenwerking met onze jongeren is bijzonder groot. Door de banden met de verbroederingsgemeenten op deze manier aan te halen, zullen wij ook het Europese gevoel bij onze leerlingen (en de jeugd van de consortiumgemeenten) aanwakkeren.

Met de buitenlandse secundaire scholen van deze gemeenten werken we samen om gastgezinnen te zoeken. Zodat onze leerlingen terechtkunnen bij leeftijdsgenoten. Dit werkt voor de leerlingen drempelverlagend naar taal en veiligheid. Tevens werkt het verbindend naar de plaatselijke maatschappij, het Europees denken zal aangezwengeld worden.

De leerlingen moeten een portfolio opstellen gedurende de voorbereiding van deze stage, bestaande uit een intentieverklaring, een motivatiebrief en een sollicitatie.

Na een motivatiegesprek over hun portfolio, oordelen de directie en een team leerkrachten of hun noden overeenstemmen met het “Fraternization rules! – project”.

We willen zo ons steentje bijdragen aan de kwalitatieve vorming van mondige, zelfstandige en gelukkige Europese burgers die levenslang willen bijleren.

Fraternisation rules!

Warning: Undefined array key "disable_featured_image" in /customers/8/c/9/go-zelzate.be/httpd.www/KAZ/wp-content/plugins/simple-category-posts-widget/inc/widget.php on line 107 Warning: Undefined array key "disable_excerpt" in /customers/8/c/9/go-zelzate.be/httpd.www/KAZ/wp-content/plugins/simple-category-posts-widget/inc/widget.php on line 108
Studentenvlog

Erasmus Team Building

29jan
Erasmus Team Building

GO! atheneum Zelzate, GO! atheneum Courtmanslaan Maldegem, GO! atheneum en leefschool de tandem Eeklo en GO! Dé Handelsschool. Van 17 maart tem 30 maart 2019 gaan onze leerlingen Boekhouden Informatica en Informatiebeheer op buitenlandse stage naar Newbury, Aubenas en Cesenatico. Hiervoor werden ze in het Europahuis Ryckevelde in Brugge ondergedompeld in de vluchtelingenproblematiek en het […]


Erasmus 2018-2019

26nov
Erasmus 2018-2019

Erasmus is een gekend begrip in hogescholen en universiteiten, maar wat velen niet weten is dat ook secundaire scholen kunnen deelnemen aan dit programma. In het Atheneum en de Middenschool van Zelzate zijn de Erasmusprojecten zelfs al een tijdje geïntegreerd in de loopbaan van de leerlingen. Momenteel hebben wij twee Erasmusprojecten lopen: – leerkrachten op […]


Erasmusdays 2018

12okt
Erasmusdays 2018

Voor de 30ste verjaardag van Erasmus+ organiseerde het Franse Nationaal Agentschap in oktober 2017 de #Erasmusdays. De #Erasmusdays kregen zo veel bijval dat ze op vrijdag 12 oktober 2018 ook in het GO! Atheneum plaatsvonden in samenwerking met de verbroedering van Zelzate. In ons Erasmusproject gaan onze leerlingen op stage naar de verbroederingsgemeenten van Zelzate. De […]


Epos