Je bekijkt nu SoHo 2021

SoHo 2021

Donderdag 28 oktober werden de leerlingen van 6 aso en 6 tso wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen in het hoger onderwijs. In een presentatie van de Odisee hogeschool Gent werden termen als leerkrediet, studiepunten duidelijk gemaakt. Dit infomoment is eveneens de start van het SOHO-proces, waarbij onze laatstejaars begeleid worden in de overgang van secundair onderwijs naar hoger onderwijs. Gedurende het schooljaar zullen zij zelf een keuze moeten maken en hierbij kunnen ze gebruik maken van de website www.onderwijskiezer.be of de websites van de verschillende universiteiten en hogescholen. Deze laatsten organiseren try-outs, openlesdagen en infodagen waar elke leerling zich ten volle kan informeren, cursussen kan inkijken, de sfeer op de campus opsnuiven en zo veel meer.  Onze leerlingen vonden de sessie boeiend en leerrijk. Nu nog op naar een passende studie! Succes!