Je bekijkt nu Poëziewandeling + bibliotheek Rozier Gent.

Poëziewandeling + bibliotheek Rozier Gent.

Op maandag 30 september maakten de leerlingen van 5 en 6 ASO een poëziewandeling doorheen de straten van Gent. Ze kregen de opdracht om zichzelf te fotograferen naast tien gedichten op de route. De komende weken zullen ze met die tien gedichten creatief aan de slag gaan tijdens een spreekopdracht voor het vak Nederlands.

De namiddag brachten ze door in de splinternieuwe bibliotheek van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte (UGent) aan de Rozier te Gent. In de derde graad maken onze leerlingen uit de ASO-richtingen een onderzoekscompetentie. Daarbij bepalen ze zelf een onderwerp waarrond ze iets willen onderzoeken, aansluitend bij één van hun hoofdvakken. Dit jaar zullen leerlingen bijvoorbeeld werken rond bliksem, obesitas, feminisme, het regenwoud, en zo veel meer.

Informatie vinden is niet altijd makkelijk, en al zeker geen wetenschappelijke bronnen op het world wide web. Mevrouw Line Pattyn legde ons uit hoe je informatie moet beginnen zoeken, welke soorten literatuur en soorten bronnen er zijn, hoe je met de CRAAP-test werkt en vervolgens ook hoe je via sneeuwbalzoeken en een goede zoekvraag op Google Scholar al een heel eind kan geraken.

Nadien kregen de leerlingen nog een rondleiding in de bibliotheek en mochten de leerlingen zelf aan de slag op een PC. Een zeer interessante workshop.

We wensen iedereen veel succes bij het zoeken van een boeiend onderwerp en de bijhorende wetenschappelijke informatie!