Je bekijkt nu Uitstap Partool

Uitstap Partool

Vandaag gingen de leerlingen van 6WM en 7IO op uistap naar de firma Partool in Evergem samen met Mr. Vanhonacker en Mr. De Neve. Daar waren verschillende technische bedrijven aanwezig die hun specialiteiten kwamen voorstellen.

Welke tube van Loctite moet ik gebruiken voor het borgen van moeren? Waarom verkiest men een tandriem boven een gewone v-riem? Welke soorten koppelingen zijn er allemaal? Waarom moet ik deze ketting niet meer smeren? Waarom gebruikt met een RVS ketting in plaats van een stalen ketting? Welke gereedschap kan men gebruiken voor het juist aandraaien van bouten en moeren? Hoe kan ik een lager gaan monteren en waar moet ik op letten? Hoe moet ik een goed las gaan leggen?

Het is maar een greep uit de vele technische vragen waar we deze middag een antwoord op kregen. De specialisten ter plaatse maakten ons wegwijs in deze materie. De leerlingen waren uitermate geboeid door de uitleg en konden eindelijk inzien waarom al die theoretische uitleg soms nodig was. We kregen een zeer gevarieerde rondleiding en nadien konden de leerlingen nog genieten van een heerlijke hamburger en iets fris.