Je bekijkt nu Atheneum blijft inzetten op taalvaardigheid met de hulp Erasmus

Atheneum blijft inzetten op taalvaardigheid met de hulp Erasmus

Bron: Nieuwsblad.be

ZELZATE – Het Atheneum van het GO! Gemeenschapsonderwijs behaalde deze maand brons in de verkiezing van Vleva. Ze worden geloofd voor hun inspanningen bij Erasmus.

“In het schooljaar 2019-2020 gaan opnieuw leerlingen uit de richting boekhouden-informatica voor een tweeweekse stage richting Aubenas (Frankrijk), Cesenatico (Italië) en Newbury (Groot-Brittanië)”, zegt Filip Bisschop van de school. “Het project: Fraternisation Rules! gaat namelijk zijn tweede schooljaar in. Door de groeiende interesse en het grote enthousiasme bij de leerlingen werd besloten om ook een projectvoorstel in te dienen voor de zorgrichtingen. Het idee kreeg groen licht van Europa en hierdoor zal de school volgend jaar ook studenten uit de zorg uit kunnen sturen naar de verbroederingsgemeenten van Zelzate. Daarbij gaat opnieuw een delegatie leerkrachten proeven van het Franse onderwijssysteem in Lycée Astier en Lycée Marcel Gimond in Aubenas”.

Volgend schooljaar wordt dus een druk Erasmusjaar voor het Atheneum van het GO! Gemeenschapsonderwijs. Voor die ervaringen doet de school uiteraard beroep op de sociale media. “Wie graag op de hoogte blijft van de ontwikkelingen kan alles volgen via de facebookpagina ‘Fraternisation rules!’, de pagina’s en sites van GO! atheneum Zelzate en MSGO! Zelzate of Instagram ‘erasmus_kaz’”, aldus nog Bisschop.