Je bekijkt nu Voetbalclash

Voetbalclash

Op het voetbalveld van FC Grensboys namen Teachers United en de leerlingen van het 6de jaar het tegen elkaar op in een beladen duel.

In de eerste helft stond de opstelling bij de leerkrachten nog niet helemaal op punt waardoor Zakaria al snel kon scoren. Dit doelpunt was duidelijk buitenspel, maar de VAR kwam niet tussenbeide. 0-1 voor de 6de jaren.

De leerkrachten schoten – op dat moment nog – niet in een kramp en Kurt Verheyden zorgde ervoor dat de borden weer in evenwicht hingen: 1-1

De 6de jaars waren niet uit hun lood geslagen, integendeel. Yannick De la Ruelle, oud-leerling van de school, verraste de topdoelman Kristof De Baere en zo gingen we de rust in bij een 1-2 voorsprong voor de leerlingen.

Overmoed wordt genadeloos afgestraft en dat was gisteren niet anders. De scheidsrechter eiste een hoofdrol op en na een overtreding op Dries Franceus werd de bal terecht op de stip geplaatst. Eden Hazard heeft duidelijk gekeken naar het feilloos omzetten van de penalty.

Met nog 10 minuten op de klok gingen de leerkrachten op zoek naar de winning goal en die viel dan ook snel. Opnieuw Dries Franceus zorgde ervoor dat het hierdoor 3-2 werd voor de leerkrachten. Het werd nog nagelbijten, want bij de leerlingen miste Semi nog een penalty en in de slotseconden werd een doelpunt voor de leerlingen afgekeurd voor buitenspel.

Na deze titanenstrijd staat het in de onderlinge duels 13-1 in het voordeel van de leerkrachten …