Je bekijkt nu Uitstapje SMAK

Uitstapje SMAK

Het SMAK (Museum voor Actuele Kunst) in Gent bestaat 20 jaar en dat alleen al is reden genoeg om de collectie te gaan bekijken met de leerlingen van de derde graad. Dit bezoek sluit prima aan bij de lessen cultuurwetenschappen, zakelijke communicatie en kunst en cultuur.

Onze enthousiaste gids loodste ons kriskras doorheen de tentoonstelling via kunstwerken, audiovisuele kunst, enz. 
Namen als Wim Delvoye, Berlinde De Bruyckere, Luc Tuymans klinken ons nu veel bekender in de oren. Soms denk je als je naar een werk kijkt, “dat kan ik ook” of “dat is hier precies de Ikea”. En dat is nu net de bedoeling van de actuele kunst, dat mensen verwonderd zijn, geprikkeld worden en anders leren kijken naar kunst.
Het was een boeiende namiddag met veel nieuwe indrukken!