SOWO-Olympiade

SOWO-Olympiade

Leerlingen van de derde graad maken een onderzoekscompetentie voor één van hun hoofdvakken. Dat deed ook Daan De Pape uit 5 HW voor het vak gedragswetenschappen. Hij maakte een werk over een meisje met het syndroom van Down en hoe zij functioneerde in het reguliere basisonderwijs. (M-decreet). 

Zijn werk werd geselecteerd voor de SOWO-Olympiade (Sociale Wetenschappen Olympiade). Er waren dit jaar zo’n 400 inzendingen. Op zaterdag 27 april verdedigde Daan samen met vier andere finalisten in de categorie ‘onderwijs’ de eer van onze school.

De vier juryleden waren mensen uit de academische wereld. In een eerste ronde moest Daan het opnemen tegen vier andere meisjes die ook voor de categorie ‘onderwijs’ waren verkozen. Helaas won Daan niet. Alhoewel het voor hem een stressvolle dag was, was het ook vooral een leerrijke ervaring!

Sluit Menu