Je bekijkt nu Bezoek Planetarium en Fort van Breendonk

Bezoek Planetarium en Fort van Breendonk

Donderdag 22 november, een koude maar zonnige dag, ideaal voor een bezoek aan het Fort van Breendonk.

We reden vlot naar Brussel waar in de buurt van het Atomium het Planetarium gelegen is. Een uniek gebouw in België waar de sterrenhemel geprojecteerd wordt op een grote koepel. We werden wegwijs gemaakt in de wereld van de planeten, sterrenbeelden en winter- en zomertijd. Heel boeiend en als extraatje kregen we nog de sterrenhemel van die dag en de volgende morgen. Nu kunnen we zelf de planeten Mars en Venus zien liggen maar je moet er wel voor opblijven of vroeger voor opstaan.

Het Fort van Breendonk verwelkomde ons met drie gidsen. In kleinere groepen brachten we een bezoek aan de kantine van de Duitsers, de barakken van de gevangenen, de folterkamer, de binnenplaats, en zo veel meer. Door de verhalen van gevangenen die in dit doorgangskamp tijdens Wereldoorlog 2 werden vastgehouden, kregen we op sommige momenten toch wel kippenvel.

Een boeiende uitstap die soms toch wat aan de ribben bleef plakken