Je bekijkt nu 6VE 7KZ naar Academie Brugge.

6VE 7KZ naar Academie Brugge.

De Academie van Brugge viert dit jaar haar 300ste verjaardag. De leerlingen van 6 Verzorging en 7 Kinderzorg gingen op 21/11/2017 onder begeleiding van mevr. Wuyts de sfeer opsnuiven. In de Jan Garemijnzaal bezochten ze Masterview, een tentoonstelling van en voor kinderen. Sommige leerlingen gingen zelf aan de slag in het pop-upatelier. Werk van cursisten Academie DKO en leerlingen van de Kunsthumaniora bewonderden ze in de stadshallen.
In de namiddag bezochten ze de expositie William Kentridge. Smoke, Ashes, Fable. Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd door Kentridge voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 850 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa.