Je bekijkt nu Bouwonderwijs en duurzaam bouwen

Bouwonderwijs en duurzaam bouwen

foto van GO! Atheneum Zelzate.

Onze leerlingen van de derde graad HOUT hebben er opnieuw een drukke maar boeiende ‘werkweek’ op zitten.

Dinsdag verzorgde onze bouweducatieve partner FVB een dag voor alle jongeren uit het bouwonderwijs. Zoals elk jaar schreven ook wij ons in. De leerlingen kregen de kans om zich in te schrijven en informatie in te winnen bij de VDAB, ook een leuke ervaring met een mini-gravertje, een hoogwerker en het bestrijden van een brand stond op de affiche.

Na een half dagje school op woensdag verplaatsten we ons vandaag vervolgens naar het VDAB opleidingscentrum van Hamme, waar we de deelnamen aan de praktijkdag ‘Duurzaam Bouwen’. Ondersteund door het RTC en heel wat bedrijven en leveranciers uit de bouwwereld werden er workshops georganiseerd i.v.m. isoleren en luchtdicht bouwen.

Onze jongens zijn alweer heel wat kennis en ervaring rijker!