Je bekijkt nu Uitwisseling Sint-Laurens – Koninlijk Atheneum

Uitwisseling Sint-Laurens – Koninlijk Atheneum

img_1484

Begin september groeide op een vergadering met de directie, enkele leerkrachten van beide scholen en directie van het PC Sint-Jan-Baptist het idee om in het kader van Wereldoorlog 1 iets te organiseren en de beide scholen en het Psychiatrisch Centrum dichter bij elkaar te brengen.
Op het GO! Atheneum zou er gewerkt worden rond WO1 en de rol van de hond, de leerlingen van Sint-Laurens zouden zorgen voor een workshop rond shell shock, vroeger en nu.
Op vrijdag 21 oktober vond de eerste ontmoeting plaats. Leerlingen uit de richting 6 gww van Sint-Laurens en onze leerlingen van 5 en 6 hw verzamelden in de mediatheek. Centraal stond vooral Mattis, de zwitserse herder, die in opleiding is voor assistentiehond.
Eerst en vooral kregen ze een algemeen beeld over het PC Sint-Jan-Baptist en wat meer uitleg over het CAT-project, een project waarbij forensische patiënten de zorg over een hond krijgen. Daarna werd de groep opgesplitst : de ene groep leerlingen kregen een uiteenzetting over de rol van de hond in Wereldoorlog 1, de andere groep woonde een sessie bij met de assistentiehond Mattis. Onvoorstelbaar hoeveel meer men bij patiënten bereikt door de hond!
Op donderdag 10 november gaan onze leerlingen van 6 humane en 6 gww op bezoek bij Sint-Laurens om daar alles te vernemen over de wereld van de shell shock! We kijken er al naar uit!

img_1528