SID In Gent

Eindelijk was het zover. Op woensdag 25 mei werd de moeder van alle derby’s betwist tussen de bevriende scholen van GO Zelzate en GO Maldegem. Er was een ware stromloop van geïnteresseerden om de selectie te halen en zo de kleuren van GO Zelzate te verdedigen.

Op voorhand werden enkele psychologische steekjes gegeven en wat uitgedaagd door de begeleiders, maar uiteindelijk gingen de leerlingen het moeten doen.

Ook op de dag zelf probeerde GO Maldegem de teams van GO Zelzate uit hun lood te slaan door ruim te laat te komen. De supporters, die talrijk afgezakt waren, maalden er niet om en toverde de B-terreinen van KVV Zelzate om tot een ware hel met bommetjes, spandoeken en aanmoedigingen.

Gelegenheidsscheidsrechters De Baere (die een glansrijk debuut maakte) en Meus floten de wedstrijden op gang.

Drama en intensiteit in de wedstrijd van de eerste graad want er viel een rode kaart en enkele penalty’s, maar uiteindelijk haalden de youngsters van GO Zelzate het met 5-1.

Minder drama, maar een heuse demonstratie in de wedstrijd van de tweede graad. Maldegem kon 15 minuten stand houden tegen een onketend Zelzate, maar na het openingsdoelpunt ging het vrij snel. De leerlingen verzorgden met enkele schitterende combinaties en vakkundige panna’s (door de benen spelen van de tegenstander) en uiteindelijk behaalden ze een oververdiende overwinning met maar liefst 8-0 op het scorebord.

De wedstrijd van de derde graad beloofde de spannendste van de 3 wedstrijden te worden. De leerlingen van GO Zelzate wouden absoluut een tweede blamage vermijden na de 1-3 nederlaag tegen het sterrenteam van Teachers United. Het was een stevig begin van de wedstrijd met een hoog tempo en licht overwicht van de thuisploeg, maar het waren toch de bezoekers die de score openden na een prachtig afstandschot. Dit was het sein voor Zelzate om alles op alles te zetten en nadat de keeper van Maldegem in ware Courtois-stijl enkele wereldsaves uit zijn handen toverden, werd het uiteindelijk toch nog 2-1 net voor de rust. Na de rust speelden de Zelzatenaars het slim uit en konden nog 3 keer scoren, eindstand 5-1.

Op deze manier behaalde GO Zelzate de begeerde triple door alledrie de wedstrijden te winnen.
Achteraf kon de directeur van KA Zelzate niet nalaten nog wat zout in de wonde te strooien door laconiek de einduitslagen te vragen aan de directeur van GO Maldegem. Die kon niet anders dan toegeven dat het dit jaar wat hoog gegrepen was om iets te komen rapen.