dodendraad

Over ons

We zijn de leerlingen van het 6de jaar Boekhouden-Informatica aan het Koninklijk Atheneum van Zelzate. Als onderdeel van onze 'Geïntegreerde Proef' (eindwerk) stonden wij dit schooljaar in voor het uitdenken, plannen en organiseren van een fietstocht.

Dit fietsevenement, dat volledig in het teken staat van Wereldoorlog I in onze grensstreek, gaat door op zaterdag 26 september 2015.

Onze leerkrachten kwamen op dit idee na een verkennend gesprek met mevr. Martine Pieteraerens van de Provincie Oost-Vlaanderen. Tijdens het gesprek groeide het enthousiasme om een fietstocht langsheen de grensstreek te organiseren. Mevr. Pieteraerens bezorgde ons de contacten van verschillende heemkundige kringen.

In de maanden december, januari en februari spraken we de verschillende lokale heemkundige kringen aan. In maart en april inventariseerden we dan de gevonden gegevens. Vervolgens bepaalden we dat de fietsroute via Zelzate, Sas Van Gent, Westdorpe en Wachtebeke zou lopen. Wij gebruikten hiervoor de bestaande knooppunten van het fietsnet.

Wij willen graag de leerkrachten B. Peeters, C. Fontana, F. Bisschop en N. Heesakkers bedanken voor hun steun bij het nalezen van de teksten, de controle van de historische juistheid en de lay-out en vormgeving van de brochure en website.

6 Boekhouden Informatica