Leerlingen GO! Atheneum maken boekenrek van de kaart van Zelzate

Leerlingen GO! Atheneum maken boekenrek van de kaart van Zelzate

By Vivien De Baets

Net voor het land terug in semi-lockdown ging, installeerden leerlingen van het houtatelier van het GO! Atheneum Zelzate  een prentenboeken meubel in de vorm van de kaart van de kanaalgemeente.  Trots poseren ze voor hun nieuwste realisatie in de jeugdafdeling van de Zelzaatse bib.  “En welke Bib is er zo trots op hun gemeente dat ze een kaart van de gemeente hebben als boekenrek! ,” glimlacht bibliothecaris Steven Thanghe.

Vorig jaar bouwden leerlingen van KA Zelzate al de balie om tot een hippe balietoog en creëerden ze zelfs een paalwoning met een rivier aan boeken. 

“Het resultaat is geweldig”, zegt een tevreden burgemeester Brent Meuleman.  “Dankzij het harde werk van de leerlingen van het Atheneum zijn oorspronkelijk zotte ideeën uiteindelijk ook werkelijkheid geworden. Het eindresultaat mag echt gezien worden. Bedankt houtatelier voor deze unieke realisatie op maat van de bib.”

Met deze unieke realisatie voor ogen wil cultuur- en onderwijsschepen Isabel Dellaert voor toekomstige projecten in de gemeente samenwerken met de twee middelbare scholen.  “Ik denk aan de kiosk, die opgenomen staat in het memorandum van de culturele raad, noem het maar het cultuurbeleidsplan,’ vertelt schepen Isabel Dellaert.  “Creativiteit stimuleren, eigen projecten bedenken en kunnen uitvoeren, zorgen ervoor dat onze jongeren snel hun weg op de arbeidsmarkt vinden.”