Je bekijkt nu 6ASO en 6GWW naar HoGent en Campus Vesalius

6ASO en 6GWW naar HoGent en Campus Vesalius

Op maandag 13 januari zijn de leerlingen van 6ASO en 6GWW op uistap geweest naar HoGent Campus Schoonmeersen en Campus Vesalius. Op capmus Schoonmeersen hebben de leerlingen van 6GWW in het kader van ecologie een workshop gevolgd waar ze zelf biodiesel gemaakt hebben. De leerlingen van 6ASO hebben enkele technieken aangeleerd om een “crimescene” te onderzoeken op sporen van een misdaad. In de namiddag hebben we Campus Vesalius bezocht. Daar konden de leerlingen kiezen om een workshop te volgen waarbij ze hun eigen bloed onderzochten op hun bloedgroep, glucoseconcentratie en hoeveelheid cholesterol. De andere keuze bestond erin een workshop te volgen waarbij de leerlingen zelf geneesmiddelen konden maken. Ze maakten capsules met paracetamol, een hydraterende handcrème en verfrissende shampoo.