Je bekijkt nu Vlinderproject

Vlinderproject

Sinds maandag 21/10/2019 hebben we een werkend weerstation op onze campus. Het weerstation is zelfvoorzienend: een zonnepaneel laadt een batterij op zodat ook bij minder zonnig weer of ’s nachts de metingen doorgaan. Elke vijf minuten worden via een draadloze telefoonverbinding een aantal weerparameters in kaart gebracht en doorgestuurd: temperatuur, windrichting, windsnelheid, luchtdruk en hoeveelheid neerslag.
Het is de bedoeling om het plaatselijk microklimaat gedurende minimum 1 jaar op te volgen en te onderzoeken: hoe wordt dit beïnvloed door de omgeving? De ozonconcentratie en CO2 zijn mogelijke uitbreidingen om ons veranderend klimaat te analyseren. De metingen zijn voor iedereen vrij beschikbaar via de link: https://wow.meteo.be/nl/. De naam van het KAZ-weerstation is “Vlinder 57 Zelzate”.
Het project wordt samen met UGent afdeling Fysica en Sterrenkunde, VITO en KMI gerealiseerd. Het weerstation is gebouwd door de leerlingen van 5WW en 6WW. Zij hebben het stappenplan en de tekeningen geanalyseerd en bouwden het weerstation zelfstandig in een recordtijd van 3 uur. Ze gaven ook een woordje uitleg aan de leerlingen 1A Flex Elektriciteit-Mechanica van de Middenschool. Een puike prestatie!