Je bekijkt nu Bezoek gemeenteraad Zelzate

Bezoek gemeenteraad Zelzate

In de maand oktober zagen de leerlingen van 4 humane alles over het politieke veld, het reilen en zeilen van onze Belgische politiek. We maakten de vorming van de nieuwe Vlaamse regering mee, leerden de verschillende ministers en hun bevoegdheden kennen en uiteindelijk maakten we ook kennis met de gemeentepolitiek. De meeste leerlingen keken ernaar uit om op maandag 21 oktober de gemeenteraad in de bovenzaal van het gemeentehuis te gaan bijwonen. Gewapend met een balpen en een uitgebreide agenda zaten we om 19u klaar met zo’n 50-tal andere geïnteresseerden.

Eerst was er het halfuurtje van de burger waar een delegatie van het ACV kwam ijveren tegen de privatisering van het rustoord. Een andere dame kwam aantonen dat er in haar straat een gevaarlijke put ligt en of men daar iets aan kon doen.

De eigenlijke zitting begon met het beëdigen van een nieuw gemeenteraadslid, Patricia Joosten. Dit was wel eens leuk om te zien. Nadien deed de voorzitter zijn werk. Alle punten werden afgelezen en toegelicht. Het punt dat wij vooral uitgelegd kregen, was het verplaatsen van de ambulancepost van Zelzate naar Wachtebeke. Het was boeiend om te zien hoe ieder gemeenteraadslid zijn eigen plaats had en hoe de stemming verliep. Sommige mensen zoals de burgemeester en schepenen kenden we al, anderen leerden we kennen bij naam. Na een uurtje trokken we huiswaarts, ondanks dat er nog heel wat boeiende onderwerpen op de agenda stonden. Wie graag zelf de gemeenteraad live volgt, wel dat kan via de facebookpagina van de pvda en binnenkort via deze van de gemeente Zelzate.

Een selfie met de burgemeester mocht natuurlijk niet ontbreken!