Uitstap Eandis

Uitstap Eandis

Op dinsdag 25 september trokken we met de leerlingen uit 5 en 6EI richting het RTC- Brugge. Onze leerlingen kregen de kans een opleiding ‘opbouw van het middenspanningsnet’ te volgen. Dit werd georganiseerd door EANDIS, een Belgische netbeheerder van het distributienet voor elektriciteit en aardgas die actief is in 239 gemeenten in Vlaanderen.

In deze opleiding kwamen zowel theoretische als praktische competenties aan bod. We mochten in ‘real time’ het spanningsnet van België bekijken via een ultramodern softwarepakket. Giani Willems uit 6EI was de uitverkorene en schakelde 12.000V in. Hierbij werd de ‘Vitale 5’ steeds gerespecteerd met de bijhorende PersoonlijkeBeschermingsMiddelen (PBM).

Na een leerrijke voormiddag werden we getrakteerd op verse soep en belegde broodjes. Missie geslaagd!