Je bekijkt nu Lumein Hillewaert verwezenlijkt haar droom

Lumein Hillewaert verwezenlijkt haar droom

Bron: Nieuwsblad.be
ZELZATE – In het voorjaar van 2017 won Lumein Hillewaert de jaarlijkse ‘Sociale Wetenschappen Olympiade’ (SOWO), een wedstrijd die zich richt naar leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Als prijs kreeg ze één week sociale stage. “Ik droom ervan om dat in Afrika te kunnen doen”, klonk het toen.

Om het met een cliché te zeggen: ‘Lumein heeft iets in haar mars’. Op haar veertiende schreef ze een boek over autisme, haar tweede boek handelde over alcoholisme. Vorig jaar won de zeventienjarige de trofee SOWO 2017 met een schoolwerk dat ze schreef over ‘welke factoren spelen een rol bij de ontwenning van een alcoholafhankelijkheid?’ Ze kreeg toen als prijs één week sociale stage en hoopte dat te mogen doen in Afrika. Het werd uiteindelijk Kenia, en ze schreef er een blog over.

“Als prijs mocht ik in februari 2018 op sociale stage naar Kenia, dit was zonder twijfel de mooiste en meest leerrijke ervaring van mijn leven. Ik maakte er kennis met verschillende culturen. Ik maakte er kennis met hartverwarmende mensen die me in hun armen sloten. We mochten er verschillende instellingen helpen: weeshuizen, een rusthuis, scholen, … Wat me vooral bijblijft is de dankbaarheid van de mensen. Met het materiële zijn ze blij, maar met onze aanwezigheid, interesse en liefde zijn ze dolgelukkig. De glinsterende ogen van de kindjes vergeet ik nooit.”

“Ook de safari die we deden was een unieke ervaring! Dit avontuur zal ik nooit vergeten en het maakte van mij een ander mens: Ik besef dat liefde en vriendschap de basis zijn van geluk. Geluk is een keuze. Al geeft het leven je ongeluk, moet je ziel blijven zoeken naar geluk. Want ik geloof dat dat kan! Ik besef ook dat elke kleine hulp een verschil maakt en ik geloof dat dit voor mij het begin is van het nog meer bieden van hulp. Ik ben er zeker van dat ik nog terugkeer naar Kenia. Heel veel liefde voor Kenia.”

Momenteel zit Lumein in haar laatste jaar Humane Wetenschappen op het Zelzaatse Atheneum, na haar zesde jaar wil ze aan de Gentse Universiteit Psychologie gaan studeren.

 

Lumein hield een blog bij tijdens haar reis. Je kan haar avonturen hier volgen.