Je bekijkt nu Uitstap Hout en 2HM naar Unilin en Het Leen

Uitstap Hout en 2HM naar Unilin en Het Leen

Vrijdag trokken alle leerlingen van de richting Hout en het oriëntatiejaar 2HM erop uit om de productiesite van Unilin te bezoeken. Het aangekondigde winterweer kon ons niet tegenhouden en om 9u30 werden we ontvangen in de showroom van Unilin voor een korte uiteenzetting over de verschillende producten en het productieproces om spaanderplaten te maken.

Vervolgens werden we door de hele productiesite gegidst waardoor we van heel dichtbij alle stappen van het productieproces konden aanschouwen.

Rond de middag was het dan tijd om te vertrekken naar onze tweede bestemming, Het Leen in Eeklo. Na onze honger te stillen ontmoetten we onze gidsen die voor aangepaste themawandelingen zorgden. We kregen een erg boeiende uitleg over het bosbeheer en het Belgische bosbestand in teken van ecologie en economie.

Als apotheose hadden we afgesproken met 2 ervaren groenwerkers om het vellen van een zieke boom van dichtbij te mogen meemaken. De werking van een kettingzaag en het veilig vellen van een boom werd ons duidelijk uitgelegd door een doorwinterde boomverzorger. Na deze onvergetelijke ervaring keerden we terug huiswaarts waar de krokusvakantie kon beginnen!