Uitstap 5 aso en 5 tso : film Dunkirk en bezoek Miat

november 27, 2017 tiki

De weergoden waren ons niet goed gezind, maar het was wel ideaal om de film Dunkirk te gaan bekijken. Gedurende een tweetal uur werden we meegenomen naar de wereld van de jaren veertig waar op het strand van Duinkerke Engelse en Franse soldaten wachten op evacuatie. Vriendschap, moed, durf en mooie filmbeelden en neem daarbij nog het acteerwerk van Harry Styles, de ideale basis voor een geslaagde filmvoorstelling.
In de namiddag wachtte ons een bezoek aan het MIAT, Museum voor Industrie, Arbeid en Textiel. Hier maakten we kennis met de wereld van de textielindustrie, de eerste stoommachines, spinnenwielen en weefgetouwen om zo de Industriƫle Revolutie beter te kunnen begrijpen. Er was ook een tijdelijke tentoonstelling over kinderarbeid, die ons ook wist te boeien.