Je bekijkt nu Opleiding dakrubber

Opleiding dakrubber

Donderdag kregen onze jongens van de 3de graad HOUT een externe opleiding in het plaatsen van Resitrix EPDM (dakrubber). Het bedrijf I.R.S. B-tech is in België marktleider in de verdeling van EPDM en verzorgt opleidingen voor architecten en bouwprofessionals voor het merk Resitrix. Op vraag van de vakleerkrachten HOUT werd een (kosteloze!) opleidingsdag besproken voor onze leerlingen op school. Het werd een unieke en erg leerzame ervaring!

De leerlingen kregen eerst een uurtje theoretische informatie over de verschillende producten en hun toepassingen. Nadien werd er verzameld aan de werkmaquette, die de leerlingen van het specialisatiejaar de dag voordien gemaakt hadden, en werd de theorie in praktijk omgezet.

Er werden banen EPDM rubber geplaatst op een voorgeprimerde ondergrond. De dakopstanden werden bekleed en na het inoefenen van de lastechniek werden alle naden aan elkaar gelast met het heteluchtpistool. Ook de technieken om binnen- en buitenhoeken waterdicht te zekeren werden aangeleerd.

Iedereen kreeg de kans om al deze technieken grondig in te oefenen, en dat onder het toeziend oog van een instructeur met meer dan 15 jaar ervaring. Alweer een bonus die gezien mag worden op het jonge cv van onze leerlingen HOUT!