Gedragswetenschappen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vakken

Ben je ook zo gezond nieuwsgierig naar wat er gebeurt in de samenleving op sociaal en cultureel vlak? Dan is het vak gedragswetenschappen ongetwijfeld helemaal ‘jouw ding’!

Dit vak wordt uitgebouwd rond een aantal uitdagende en cruciale vragen: Hoe worden jonge mensen zichzelf? Hoe voeden we kinderen op een pedagogisch verantwoorde manier op? Hoe ontstaan relaties tussen mensen? Hoe functioneert een samenleving? Hoe communiceren mensen conflictloos met elkaar? Op welke manier worden we door anderen beïnvloed; en hoe kunnen we andere beïnvloeden? … en zoveel meer!

In dit vak staat de studie van de mens en zijn interactie met de omgeving centraal. Je confronteert jouw eigen ervaringen met inzichten uit de psychologie, de sociologie en de communicatiewetenschap. Bovendien ligt een groot accent op het voeren en interpreteren van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast gaat de aandacht ook zeker naar het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur (3de graad).

… Kortom, een meer dan boeiend vak!